gif
header image

VRT

VIRTUELNA PSIHOTERAPIJA

VIRTUAL REALITY THERAPY (VRT) – najsavremeniji psihoterapijski metod za lečenje strahova i fobija  –  SUOČITE SE SA SVOJIM STRAHOVIMA BEZ STRAHA!

 

Treba da idem na službeni put, da posetim decu u inostranstvu, imam poziv za interesantno putovanje…Kako ću da uđem u avion? Kako ću da provedem let u strahu, biće mi zlo, šta ako se onesvestim, izgubim kontrolu nad sobom….? Komplikovano je, IPAK NEĆU OTIĆI!

Izlazim  večeras sa društvom – volim da budem sa njima, ali mi ne prija veliko društvo i gužva, kako ću da izdržim? Šta ću ako mi bude loše?…IPAK NEĆU OTIĆI!

Imam intervju za posao- i ovog puta ću ga izbeći, loše mi je i sav se zablokiram kad me procenjuju, IPAK NEĆU OTIĆI!

Očekuje me bolja pozicija na poslu nakon ovog seminara (sastanka) – kako da govorim pred toliko ljudi? Šta ako se sapletem, onesvestim, počnem da mucam…? Ipak ne moram, dobro mi je i na ovoj poziciji….IPAK NEĆU OTIĆI!

Doktor mi je savetovao da uradim skener ili magnetnu rezonancu, posle tog pregleda će tačno znati koja mi terapija treba, ali biću zatvoren u onoj kapsuli, ne, to neću preživeti, iako to može da mi pomogne za dalje lečenje, IPAK NEĆU OTIĆI!

I još mnogo sličnih situacija koje se IZBEGAVAJU zbog STRAHA! Ne smem sam da idem ulicom, imam strah od prelaska preko mosta, otvorenog prostora, imam dozvolu, a ne smem da vozim automobil, ne smem u lift, plašim se visine, imam strah od insekata, golubova, ne idem u prirodu, zatvaram prozore…Mnogo toga propuštam…

 

STRAHOVI SU BROJNI, A KVALITET VAŠEG ŽIVOTA OPADA!

 

Ne idite za svojim strahovima, ne izbegavajte ih – povedite ih u suprotnom pravcu!
Ne pratite svoje nelagode – suprotstavite im se!

U uslovima virtuelne realnosti pobedite svoje strahove, BEZBOLNO, na najsavremeniji i najsigurniji način, izlažući se okolnostima koje Vas plaše, uz virtuelni doživljaj i realnu podršku iskusnih terapeuta.

VIRTUELNA PSIHOTERAPIJA (Virtual Reality Therapy) prvi put u Beogradu i regionu, u psihijatrijskoj i psihoterapijskoj ordinaciji ProAnima Centar!

 

Virtuelna psihoterapija je najsavremeniji način lečenja anksioznosti, fobija, strahova, posttraumatskog stresnog poremećaja i drugih anksioznih poremećaja. Bazirana na principima kognitivno-bihevioralne psihoterapije omogućava desenzitizaciju i kognitivno restrukturisanje.
Virtuelna psihoterapija je terapija koja koristi realistična virtuelna okruženja omogućavajući pacijentima da razreše brojne strahove i teškoće. Ona je personalizovana i ubedljiva da simulira većinu stresnih okolnosti u kontrolisanim i za pacijenta bezbednim uslovima.

Virtuelna psihoterapija je terapijski metod kojim se pacijenti uvode u virtuelni svet, postepeno se izlažući stresnim stimulusima u cilju prevazilaženja traumatičnih i neprijatnih iskustava. Široko je primenljiva i korisna u lečenju različitih teškoća kao što su anksioznost, različiti strahovi i fobije ( strah od visine, letenja avionom, otvorenog i zatvorenog prostora, životinja, vožnje, strah od bolesti, odlaska kod lekara I brojne druge teškoće sa kojima se ljudi suočavaju na svakodnevnom nivou). VRT terapija pruža siguran, fleksibilan i ugodan kontekst za rad terapeuta i klijenta, otvarajući prostor za aktivno učestvovanje klijenta u prevazilaženju postojećih teškoća.

Tim iskusnih stručnjaka psihijatrijske i psihoterapijske ordinacije Pro Anima Centar Vam stoji na raspolaganju. Molimo Vas da prilikom zakazivanja naglasite da se se javljate u vezi sa virtuelnom terapijom!